SKS Herentals - KFC Grobbendonk eindigde op 3-2.  De 5 goals maakten het tot een aangename voetbalavond met spanning tot affluiten.  Een jong SKS trok aan het langste eind en komt nu op 6 punten van leider VC Poederlee.  De naaste concurrenten hebben echter nog 1 of 2 matchen te goed.

Nog uitslagen zaterdagavond 4 Prov E :

SKS Herentals - KFC Grobbendonk
3-2
 Rosselaar Hulsen - Pulderbos2-1
 St.-Dimpna B - Oosthoven2-2

'Na het gelijkspel van vorige week tegen Oevel was SKS erop gebrand om terug een overwinning binnen te halen om volgende week met het nodige vertrouwen richting de topper tegen VC Poederlee te trekken', zegt Steven Haest, sportief manager SKS.

'Er moest dan wel gewonnen worden van Grobbendonk waarmee nog een rekening openstond uit de heenmatch. Het was wel puzzelen voor trainer Holemans die de geschorsten Maes, Nuyes en Mertens moest missen.

SKS startte meteen sterk aan de wedstrijd met na 6min een doelpunt van Verschaeren na voorbereidend werk van Verlooy. Maar dit was het startsignaal voor Grobbendonk om tandje bij te steken.

De rest van de tweede helft eist Grobbendonk de bal op en is het heel af en toe Herentals dat toch is kan tegenprikken. Het overwicht van Grobbendonk vertaalt zich dan ook na 20min in de verdiende gelijkmaker via Baeten. Hiermee gaan we ook rusten.

De tweede helft krijgen we een heel ander beeld. Het is Herentals dat het heft in handen neemt en sterk start aan de tweede helft. En dan gaat het ineens snel op 3 minuten tijd treft SKS 2x raak via Verschaeren en Sow.

SKS krijgt dan nog enkele kansen om de score uit te diepen maar De Herdt staat attent te keepen. Aan de overkant kan Grobbendonk wel dreigen maar echte doelkansen komen hier niet uit voort.

10min voor tijd is het dan toch Augustyns die de 3-2 kan binnenkoppen en het slotoffensief van Grobbendonk inluidt. Grobbendonk wilt nog wel maar dicht bij een doelpunt komen ze niet meer.

Al bij al een verdiende overwinning voor SKS die na afloop nog goed gevierd werd.  Volgende week kan er dus met het nodige vertrouwen afgezakt worden naar de leider Poederlee. Het zal weer een interessante derby worden waarbij veel op het spel staat in het teken van de titelrace', besluit Steven Haest.